Почетак другог полугодишта

Након зимског распуста ученици су поново у школским клупама. Желимо им срећан почетак другог полугодишта и успешан наставак школске године.

Свима су битни услови у којима се настава реализује и прати, средства неопходна за квалитетан рад као и просторно окружење у којем се одвија наставни процес.

У кратком временском року услови за извођење и праћење наставе подигнути су на виши ниво. Ученици имају могућност да прате наставу информатике у кабинету који је потпуно обогаћен новом опремом и новим намештајем. Сам распоред опреме и намештаја у кабинету је функционалнији чиме су отклоњене компликације везане за грејне инсталације.

Школска библиотека је постала доступна ученицима и створили су се неопходни услови за рад наставницима који обављају библиотекарске активности. У протеклом периоду библиотека је била недоступна и неприступачна за коришћење јер је била заузета извођењем наставе. То је била последица недовољног броја кабинета. Библиотека је премештена у нови простор који је добијен адаптацијом хола у приземљу школе. Сада је то нов и функционалан простор где ће ученици радо долазити по жељену литературу.

Премештањем библиотеке из кабинета ликовног учионица је проширена тако да су се створили бољи и пријатнији услови за рад.

Кабинет технике и технологије је сад и кабинет у којем се може реализовати настава информатике и то врло квалитетно јер је уведен интернет без којег је данашње образовање незамисливо. Набављени су нови рачунари и обезбеђене су нове радне површине тако да ученици не морају да држе свеске и књиге у рукама док користе рачунаре. Кабинет је обогаћен и 3Д штампачем и мултифункционалним штампачем где ученици имају могућност да уче и да се развијају у корак са напредним информатичким временом.

У кабинету математике, који је имао најлошије услове за извођење и праћење наставе, све клупе су реновиране, радне површине су замењене новим. Овај кабинет ће бити пријатније место за рад ученицима и наставницима.

У одређеним кабинетима су побољшани услови за рад новим школским таблама, пројекторима и андроид телевизорима. Овим средствима ученицима се пружа квалитетнија настава, а уз набавку и спортских средстава за рад имају услове да се и здравствено и физички развијају.

Scroll to Top