21. новембар 2023.

Хајдуци у историји и књижевности

У четвртак, 16. новембра, реализован је угледни час историје и српског језика на тему ,,Хајдуци у историји и књижевности“. Ученици су имали прилику да се упознају са улогом и значајем хајдука током прошлости.

У реализацији часа активно су учествовали ученици седмог разреда који су, заједно са наставницима српског језика и историје, својим вршњацима представили хајдуке кроз историјске текстове и народне песме.

Честитамо ученицима који су вредно радили и допринели да овај час буде успешно реализован. Велику захвалност дугујемо представницима Библиотеке ,,17. септембар“ који су помогли приликом реализације овог часа, као и породицама ученика који су великодушно помогли у припреми костима и других материјала потребних за час.

Поправка оштећеног крова

Након олујних непогода и јаких удара ветра, који су задесили наше окружење и притом начинили велику материјалну штету, на нашој школи је уништен кров на објекту у ком се реализују часови технике и технологије. Начињена је велика материјална штета. Објекат је одмах заштићен како не би дошло до прокишњавања и додатног уништавања делова објекта и опреме која се налази у њему. Урађена је санација штете и нови кров је постављен у веома брзом року захваљујући подршци Општине. Тиме су спречена даља могућа оштећења на школском објекту до којих би дошло услед обилних падавина.

Scroll to Top