мај 2023.

Републичко такмичење из енглеског језика

На Републичком такмичењу талената које је одржано 27. маја у Земуну, наше ученице су оствариле одличан успех из енглеског језика.

Сара Мијатовић, ученица седмог разреда освојила је треће место.

Ученице осмог разреда, Емилија Крсмановић и Анђела Којић, освојиле су друго и треће место, као и специјалну награду за рад ,,Cinderella Around the World“.

Честитамо свим ученицима на учешћу на такмичењу, показаном знању и оствареним резултатима.

Републичко такмичење из историје

Републичко такмичење из историје одржано је у недељу, 28. маја,у Лесковцу. Нашу школу представљали су Лука Јовановић, Селена Кесер и Цветко Мићић – ученици осмог разреда и Вук Хајдуковић – ученик седмог разреда. Сви ученици су показали велико знање и остварили одличне резултате. Најбоље резултате остварили су ученици Вук Хајдуковић, који је заузео треће место и Лука Јовановић који је заузео треће место.
Честитамо свим ученицима на учешћу на такмичењу, показаном знању и оствареним резултатима.

Екскурзија за ученике шестог разреда

Екскурзија за ученике шестог разреда је реализована у недељу 21. маја.

Ученици су током екскурзије посетили туристичко насеље Дрвенград на Мокрој Гори, а након тога су се возили возом чувеном пругом ,,Шарганска осмица“ кроз 22 тунела и преко 5 мостова.

Потом су ученици посетили Златибор, након чега су обишли и скривени манастир Рачу из 13. века, где су могли да се упознају са историјом овог манастира и улогом рачанских монаха у историји српске културе.

Scroll to Top