У четвртак, 12. октобра, Клуб борилачких спортова „Обилић” уз подршку Спортског савеза Дрина, челника општине и руководства Основне школе „Бранко Радичевић” у Малом Зворнику, са идејом представљања бокса као племените и витешке вештине, а њен најзначајнији циљ је омасовљење спорта, организовао је прелепу промоцију бокса у сали основне школе, где убрзо стартују са тренинзима.

Чланови Боксерског клуба „Обилић ТРБ” за репрезентацију Србије наступају као такмичари Спортског удружења за бокс „Обилић – 1389 МЗВ” из Малог Зворника.

Овај клуб члан је Спортског савеза Дрина у општини Мали Зворник, а регистрован је 26. октобра 2018. године.

Мирко Ждрало, селектор женске боксерске репрезентације Србије свих узраста, оснивач Клуба борилачких спортова „Обилић” и боксерског клуба из Зворника и Малог Зворника, захвалио се директору школе Мићи Ковачевићу и генералном секретару Спортског Савеза Дрина, Александру Андрићу, на подршци у реализацији овог пројекта, који је озбиљно планиран, али и сплетом околности пролонгиран током и након пандемије корона вируса.

Промоцији су присуствовали и:

Сара Ћирковић (светски и европски шампион);

Анђела Бранковић (балкански шампион);

Наталија Шадрина (репрезентативка Србије, квалификована освојањем сребрне медаље на Европским играма у пољском граду Кракову за Олимпијске игре – Париз 2024);

Срђан Томић (бронзани репрезентативац са јуниорског првенства Европе);

Педро Гранадо Ранцел (тренер женске репрезентације Србије, професор бокса, пореклом Кубанац).

Scroll to Top