У петак 29. септембра 2023. године, реализована је екскурзија за ученике другог разреда. Ученици су посетили Шабаци и Засавицу.

У Народном музеју Шабац, деца су доживела нова, дотад непозната искуства. Кроз занимљиву, њима прилагођену причу кустоса, посматрајући бројне експонате (предмете, слике, намештај, одећу, макете…), упознали су историју града, од првих насеобина на тим просторима, још из млађег каменог доба, па до данашњих дана.

Боравак на Дечијем одељењу Шабачке библиотеке био је веома пријатан, едукативан и занимљив. Деца су пажљиво слушала обраћање љубазне библиотекарке, а затим у посебно уређеном и деци прилагођеном ентеријеру, прелиставала странице књига и енциклопедија, постављајући бројна и занимљива питања.

Испред цркве св. Петра и Павла туристички водич Биљана им је испричала занимљивости везане за саму цркву и комплекс око ње.

Прошетали су кејом поред Саве и обишли зидине Старог града, тврђаве из XV века где им је Биљана, туристички водич испричала занимљиве приче о граду Шапцу.

Дан је био сунчан и топао. У Засавици су после кратког одмора кренули у вожњу бродићем. Пажљиво су слушали предавање и видно уживали у богатству природе,биљног и животињског света Засавице. По повратку из вожње бродићем, обишли су преостали део комплекса, посетили мали зоо – врт са аутохтоним врстама домаћих животиња (мангулица, балкански магарац, буша, чоканска цигаја, балканска коза, подолско говече…).

Играли су се и уживали у прелепом и уређеном дворишту комплекса (игре у дечијој играоници, игре лоптом, вијаче, ластиш…).

Потпуно задовољни организацијом путовања од стране Агенције, водичем и возачем, вратили су се пуни прелепих утисака.

Scroll to Top