Српска математичка олимпијада

Ученик трећег разреда, Лазар Радојчић, у пратњи учитеља Велибора Ракића, учествовао је на Српској математичкој олимпијади, финалном такмичењу у Крагујевцу на Природно математичком факултету, 11. јуна 2023. године.

Такмичењу је претходило награђивање такмичара за освојена прва три места на међународном такмичењу ,,Кенгур без граница“ на ком је Лазар, међу скоро 4 000 такмичара, освојио прво место.

Организатор је похвалио све учеснике и истакао да су ученици позвани на Српску олимпијаду међу 30 најбољих у својој генерацији, а између око 27 500 пријављених такмичара током школске 2022/2023. године.

На Српској олимпијади у генералном пласману као четвртопласирани, Лазар је остварио до сада највећи успех у нашој школи у току једне школске године из математике, укључујући општу и логичку математику:

– Школско такмичење из математике – прво место

– Општинско такмичење из математике – прво место

– Окружно такмичење из математике – треће место

– Међународно математичко такмичење ,,Кенгур без граница“ (логичка математика) – прво место

– Српска математичка олимпијада – четврто место.

Лазару је у току године недостајао резултат из математичког такмичења ,,Мислиша“ на ком није учествовао због техничке грешке, да би остварио најбољи резултат икада на такмичењу ученика трећег разред.

Честитамо Лазару на учешћу на такмичењима, показаном знању и оствареним резултатима.

Scroll to Top